Nugat 72 csemegekukorica

Kikapálás ellen: a tesztelt magok 3 nap alatt kezdték meg a csírázást, a növénykezdemény hajtása hasonló a búzáéhoz, vastagabb a szecskánál, és nagyon gyorsan nő. 

Promo: Kiemelkedően harmonikus, édes-zamatos ízű, korai érésű hibrid. A szemek igen vékony héjúak, olvadók. A frissen szedett termés ízminősége felülmúlja nem csak a hagyományos fajtákét, hanem a desszert típusét is. Jó vírustoleranciája és alkalmazkodóképessége révén szakaszolt vetésre is alkalmas áprilistól akár egészen július közepéig. Közismert, hogy a hagyományos csemegekukorica-fajták akkor a legalkalmasabbak főzésre, amikor a hüvelykujjkörömmel szétnyomott szemekből kifröccsenő tejszerű nedv már kellően sűrű, krémszerű. A nugát típusú hibridek érettség-meghatározására viszont jól használható a "hüvelykujj körömpróba". Ugyanakkor a szemek színeződése önmagában megtévesztő lehet. A fogyasztásra érett szemek világossárgák, gyöngyházfényűek. Még túlérett állapotban is a megszokottnál világosabb színűek és a zsengeség látszatát keltik. Ezeknek az egyedülállóan kellemes zamatos ízű fajtáknak a széleskörű piaci felhasználását a szemek héjának zsengesége, sérülékenysége korlátozza. A nugát típusú hibridek mindenekelőtt általános konyhakerti felhasználásra és a közeli piacok ellátására alkalmasak.

kukoricának sok tápanyagra és gazdag talajra van szüksége. Leginkább a nitrogéntartalom a fontos, mivel a kukorica a tövénél egy fűféle. Az amerikai-indián módszer, amely szerint elástak egy kukoricaszemekkel teli halfejet, hatékony módja a nitrogénkoncentráció növelésének. Pár deka komposzt vagy rothadt trágya jó eredményt produkál, ugyanígy a halsűritménnyel való kezelés is hatásos. Mi a tengerimalacok almát fogjuk felhasználni.Gyakori öntözést igényel, főleg ha a levelek összecsavarodnak és a csövek dagadni kezdenek. 50*80 cm-re vetjük, egy gödörbe 3 szemet. 

Szedése: a népi bölcsesség azt mondja: szedd le a kukoricádat, mielőtt a szarkák teszik meg. Komolyan, keressétek meg a kövér, sötétzöld csöveket, amelyeknek barna hajuk van. Szedjétek le, nézzétek meg, hogy érett-e, arra figyelj, hogy a vége kerek legyen és ne hegyes. Egy utolsó próba: egy szemet körömmel bevésni. Ha tejszerű folyadékot ereszt, akkor érett.

Mint kiderült, a zöldségtermesztésre használt területünk idén 180 nm, főleg olyan fajtákat válogattam, amik jól tárolhatók, fagyaszthatók. Egyedül a karfiolba sikerült beleválasztani... Tehát a választott csemegekukoricáról tudom, hogy tökéletes fagyasztásra. Találtam pár befőzős receptet is. Mivel a fagyasztó kapacitását várhatóan ki fogjuk használni, 50:50 arányban fogjuk tárolni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://provincia2013.blog.hu/api/trackback/id/tr505874916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása