Sárgabarack

2013.11.24. 18:36

Sárgabarack is van a kertben, a fajtáját sajnos nem tudom, amikor rákérdeztem, azt mondták, finom. És tényleg!  A sárgabarackot nem lehet nem szeretni. Zamatos, édes és jövőre sokkal több lekvár fog belőle készülni, mint idén. Ennél a gyümölcsnél is alapszabály volt a tartósítószer mellőzése - az üvegek sterilizálása és a betöltés után befőző celofán két rétege közé tettem egy pici tartósítószert, ami így közvetlenül nem jutott be a lekvárba. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy fogyasztók leszünk, és hogy mi mindenre jó.

Sárgabarack lekvár

Készítése: Az egészséges sárgabarackokat forró vízbe teszem 2-3 percre, lehúzom a héjukat és a robotgépbe teszem pépesítésre. Belereszelek egy kevés gyömbért ( 5 kilóhoz 1 dekát használtam), egy teáskanál fahéjat és állni hagyom 1 órát. Erre azért van szükség, mert levet ereszt, amit ilyenkor kiöntök egy pohárkába. Felteszem főni a barack pépet, és forrás után 10-15 perccel már öntöm is bele az előkészített, sterilizált üvegekbe, amik mennek a dunsztba.  

A levet azért öntöm le, hogy sűrűbb legyen a lekvár és kevesebb ideig kelljen főzni. Így magasabb lesz a vitamin tartalma, a gyömbér és fahéj még finomabbá teszi és megfázás ellen kitűnő. A tünetek észlelése után kaláccsal, tésztával, joghurttal fogyasztjuk és eddig nagyon jól bevált.

A bejegyzés trackback címe:

https://provincia2013.blog.hu/api/trackback/id/tr355654004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása